15 mars 2013

Borta bra men hemma bäst

När man säger att man jobbar på förskola så tar de flesta för givet att det är som på dagis, man är dagistant. Men nu kära vänner, efter att ha jobbat på dagis en vecka, ska jag be att få tala om att det inte alls är samma sak!
På dagis hamnar man att mata barn, klä på barn ytterkläder, hjälpa dem på wc, servera mat till bordet som om det vore en restaurant och så vidare. Det har absolut varit en bra vecka och visst är dom söta när dom kommer uppkrypande i ens famn och vill att man ska läsa en saga och när dom säger "men Nina, jag vill ju att du ska vara här hela tiden", men nog ska det bli skönt att fara tillbaka till Lagmans på måndagen, tillbaka till "mina" barn och tillbaka till alla vanliga rutiner.

Och hjälp vad man blir trött av att vara på ett nytt ställe med nya mänskor, nya rutiner, nya saker att lära sig och nya utrymmen att hitta i. Borta bra men hemma bäst, även när det gäller jobb!

John Blund står och skriker att det är dags att krypa ner under täcket, trots att klockan bara är barnet och natten ännu är ung. Så gonatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar