01 oktober 2013

Sovmorgon

Vädret börjar denna nya månad med strålande höstväder. Jag börjar med ledig dag. Vackert så.
En positiv sak med lediga dagar är att man kan sova hur länge som helst, en negativ sak är att man sover hur länge som helst.
Jag undrar om jag fortfarande har förkylning i kroppen. Gårdagens jumppapass var tyngre än någonsin och inatt har jag nästan sovit klockan runt, trots att jag hade alarmet flera timmar tidigare än jag steg upp. En av de sakerna jag planerade att göra idag får jag skjuta upp till imorgon när jag förhoppningsvis kravlar mig ur sängen före lunch.

Under en vecka och en dag på en småbarnsavdelning (1-3år) gick mitt inställning från "Jag skulle aldrig jobba med detta fulltid" till "Egentligen är de ju rätt söta dom små barnenen". Men nej, ett till treåringar är nog lite för små för mig. Har absolut inget emot vikariat på  småbarnsavdelningar med tror nog inte det är något jag skulle vilja jobba med. Sådär för alltid. Det är lite för mycket kladd, gråt, kånkas och blöjbytas. Den bittra sanningen är ju också den att trots att jag är en bit från lastgammal så klarar min rygg inte av allt kånkandes på barn som vill upp i famnen, hur söta de än är.

Hjärtat stack iväg till stan för att luncha men jag väljer att stanna hemma så länge vi har rester. Tycker det är onödigt att lägga ut pengar på mat när man redan en gång lagt ner pengar på mat som dessutom finns färdigkokad och hemma. Dessutom vill jag äta maten innan den blir gammal för då har jag först lagt ut pengar på mat som jag kastar bort för att jag lägger ut pengar på annan mat.
Så. Nu restlunch. Köttfärspaj eller köttfärsbiffar och mos, det är frågan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar